NIEUW: kokoskooltjes op de BBQ

02 jun 2015

Het is (bijna...) zomer. Als 't mooi weer is, steken veel mensen graag de barbecue aan. Lekker vol gooien met houtskool en hup, de vlam er in! Houtskool heeft echter nogal wat nadelen. Er moet hout gekapt worden om kolen van te maken. De buren zijn er niet altijd blij mee aangezien er flink wat rook kan ontstaan. En ben je eindelijk zo ver om te gaan bbq-en, zijn de kolen alweer op en moet je bijvullen ...

File 10849Jeroen Janssens was op reis in Indonesië en zag een gat in de martk: barbecuekool van kokosnootbast! Dat is BAST geworden. En WAAR ziet er ook wel wat in, daarom is BAST nu ook te koop in onze winkels. BAST bbq-kokoskool is gemaakt van kokosnootbasten, een afvalproduct van de kokosindustrie. Voor deze barbecuekool hoeft dus geen enkele boom gekapt te worden. Sterker nog, op deze manier wordt de afvalbergen van kokosnootbasten in Indonesië verminderd. Deze hoge kwaliteit kokoskool is ideaal om mee te barbecueën. BAST brandt langer en constanter dan reguliere houtskool. Bovendien wordt het heter, rookt het minder en houd je weinig as over. Het gehele product wordt in Indonesië gemaakt en verpakt tegen een faire prijs. Dit komt ten goede aan de lokale boeren en bedrijfjes. Daarnaast wil BAST werken aan betere arbeidsomstandigheden en productiemethoden. Een leuke animatie over BAST bekijk je hier.

Goed voor Indonesië

BAST bbq-kokoskool is een merk van Martono&Company, opgericht door Jeroen Martono Janssens. Jeroen is geboren in Indonesië en opgegroeid in Nederland. Hier heeft hij alle kansen en mogelijkheden gekregen die in Indonesië niet zo voor de hand liggen. Hij wil daarom werken aan producten die de Indonesische bevolking en het milieu ten goede komen. Tijdens een van zijn reizen terug door Indonesië zag Jeroen dit prachtige product, hoe het werkt en wat de vele voordelen zijn. En omdat hij erg van koken en lekker eten houdt raakte hij zeer enthousiast over bbq-kokoskool. Dít móet eigenlijk iedereen gaan gebruiken!

Social Enterprise

Bast is een Social Enterprise en genomineerd voor de Social Enterprise Award 2015. Wat een Social Enterprise is lees je hier. Kort gezegd: Social enterprises zijn organisaties die dezelfde doelstellingen kennen als goede doelen, maar tegelijkertijd de managementprincipes van de private sector hanteren. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, maar een middel om de werkelijke missie te bereiken, namelijk het creëren van maatschappelijke impact.